01 de desembre 2023

ENS CONVERTIM EN FORNERS I FORNERES 01.12.23

Hola a tothom!

Ja fa dies que sabeu que vam començar el projecte del pa després de rebre un missatge i una carta del Sr. Marcel·lí convidant-nos a conèixer el seu ofici de forner. 

                vídeo Sr.Macel·lí





Així que vam voler saber com són les espigues de blat, com és el gra que es converteix en farina en el molí i sobretot vam voler convertir-nos en forneres i forners de primera.🌾🌾🌾

Per això vam haver d'experimentar amb tots els ingredients que necessitàvem per aprendre a fer pa. 🍞

A més a més hem pogut jugar a fer seqüències del procès del pa, a confegir paraules, a fer memorys de forners...








Hem gaudit molt amb els nostres esmorzars especials de pa. Hem vist una gran diversitat de pans de gustos i formes ben diferents.

Gràcies a totes les famílies per ajudar-nos a veure i tastar tots aquests pans, de vegades acompanyats de coses dolces i d'altres vegades amb coses salades. Tots ens han agradat molt.


Hem convertit la nostre classe en un FORN DE PA on juguem a comprar i /o vendre pa i ens encanta. 









I gairebé per acabar el projecte, ens vam posar el nostre barret ben decorat i ens vam convertir en forners/es... vam fer PA. Vam fer una massa ben treballada i quan el llevat va fer la seva feina... vam donar forma a la massa i cap al forn amb ajuda de l'Encarni. Segur que el vam menjar per berenar o sopar i estava súper bo.








Com a cloenda del nostre projecte, volem donar les gràcies a les nostres famílies perquè ens va agradar molt compartir una bona estona a la classe fent activitats relacionades amb el nostre projecte. Va ser una tarda fantàstica!




ÉS L'HORA DE FER MÚSICA

A les estones de música hem seguit coneixent i tocant diversos instruments de percussió. A més també hem treballat els ritmes i sons amb diferents parts del cos i hem fet jocs! 


I hem començat a preparar una sorpresa de Nadal!

ENGLISH TIME

A l'hora d'anglès hem après unes cançons i una rima de l'ofici de forner, també vocabulari com: cake, biscuit, bread,... Hem fet la mímica i hem decorat un pastís amb la nostra lletra inicial. Us deixem les dues cançons. 

https://www.bbc.co.uk/teach/school-radio/nursery-rhymes-i-am-the-baker-man/zkjrf4j



Esperem que us hagi agradat molt el tastet d'activitats que us hem mostrat al blog, fins la propera publicació.

PETONS D'ELEFANTS





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada